Uddannelse og workshops for pædagogisk personale

Få inspiration til en af vores nationale bevægelsesformer – cykling

Uddannelse og workshops for pædagogisk personale

Uddannelses workshop for lærere og pædagoger - 2-3 timer

Få inspiration til en af vores nationale bevægelsesformer – cykling. Selvom færre børn end tidligere cykler til og fra skole nu, har I her mulighed for at sætte fokus på børnenes glæde ved at mestre og bevæge sig på cyklen. Alle børn kan lære at beherske cyklen relativt hurtigt og det er således en bevægelsesform der er inkluderende for alle. Når børnene bliver bedre på cykel, skaber det også nye muligheder for at tage børnene med på ture ’ud af huset’.

Kursisterne får en grundig indføring i hvordan et cykelaktivitetsmodul kan bygges op med udgangspunkt i primært seks cykeltekniske temaområder: balance, bremse, styring/svingteknik, fri hånd, fælles kørsel, og opmærksomhed.

Deltagerne vil rent praktisk gennemgå en lang række øvelser i skolegården via en legende tilgang, og vil lære hvordan de kan justere øvelserne til elevernes tekniske kompetencer. De vil også modtage og sammen gennemgå lektionsplaner for både enkelt og dobbelttime forløb. Kurset (teori og praktik) foregår i skolegården eller andet område i nærheden, så skolens arealer åbnes op for hvad cykling kan være i en legesammenhæng.

Workshop for Legepatruljen med fokus på cykelaktiviteter i frikvarterer – 1-2 timer

Lad os samle eleverne fra Legepatruljen og via et kursus, klæde dem på til at facilitere cykelleg i skolegårdens frikvarterer for de mindre klasser. De vil modtage en introduktion til en masse forskellige øvelser, som er nemme at gå til både for dem som igangsættere, såvel som for de yngre elever. De vil desuden få nogle meget ’let tilgængelige’ pædagogiske værktøjer, som de kan læne sig op af i deres aktiviteter. Det vil desuden være cykellege som kræver minimalt med udstyr, så aktiviteterne kan sættes i gang så snart frikvarteret starter.

Materiale:

Ovennævnte workshops inkluderer adgang til vores materiale for undervisere. Materialet bliver gennemgået og brugt i de forskellige uddannelses workshops.

Materialet indeholder:

  • Læsevejledning for brugen af materialet.
  • Lektionsplaner for indskolingen og mellemtrinnet på henholdsvis 45 og 90 min.
  • Øvelsesbank med 150+ øvelser

Lektionsplaner og øvelsesbank kommer i vinteren 2021

Gå til materialer

Eksempler på dette

  • Kursus for lærere på en’ skole i Åbenrå
  • Kursus for Legepatrulje instruktørerne i Gribskov Kommune
  • Kursus for lærere på tværs af skolerne i indskolingen i Herning Kommune
  • Kursus for børneinstruktører i DGI Østjylland