Kurser

Vi afholder kurser for kommende cykelinstruktører i daginstitutioner, skoler og andre steder, hvor der foregår cykelaktiviteter. Desuden holder vi oplæg på nationale og internationale konferencer.

Kursus for lærere og pædagoger

Selvom færre børn end tidligere cykler til og fra skole nu, har I her mulighed for at sætte fokus på børnenes glæde ved at mestre og bevæge sig på cyklen. Alle børn kan lære at beherske cyklen relativt hurtigt og det er således en bevægelsesform, der er inkluderende for alle. Når børnene bliver bedre på cykel, skaber det også nye muligheder for at tage børnene med på ture ud af huset.

Kursisterne får en grundig indføring i, hvordan et cykelaktivitetsmodul kan bygges op med udgangspunkt i primært seks cykeltekniske temaområder: balance, bremse, styring/svingteknik, fri hånd, fælles kørsel, og opmærksomhed.

Deltagerne vil rent praktisk gennemgå en lang række øvelser i skolegården via en legende tilgang, og vil lære, hvordan de kan justere øvelserne til elevernes tekniske kompetencer. De vil også modtage og sammen gennemgå lektionsplaner for både enkelt- og dobbelttimeforløb. Kurset (teori og praktik) foregår i skolegården eller andet område i nærheden, så skolens arealer åbnes op for, hvad cykling kan være i en legesammenhæng.

Varighed: 2-6 timer.

Kursus for Legepatruljen med fokus på cykelaktiviteter i frikvarterer

Vi samler eleverne fra Legepatruljen og klæder dem på til at facilitere cykelleg i skolegårdens frikvarterer for de mindre klasser. De vil modtage en introduktion til en masse forskellige øvelser, som er nemme at gå til både for dem som igangsættere, såvel som for de yngre elever. De vil desuden få nogle let tilgængelige pædagogiske værktøjer, som de kan læne sig op af i deres aktiviteter. Det vil være cykellege, som kræver minimalt med udstyr, så aktiviteterne kan sættes i gang, så snart frikvarteret starter.

Varighed: 1-2 timer.

Eksempler

 • Faaborg-Midtfyn Kommune

  Vi har holdt kursus for pædagoger og lærere med en session, hvor instruktøren underviste en skoleklasse som eksempel.

 • Sønderborg Kommune

  Vi har holdt kursus for skolelærere i kommunen som en del af en større pædagogisk fagdag. Fokus på afvikling af den lille cyklistprøve på skolerne.

 • Trafiknetværk Nordsjælland

  Vi har holdt workshop på Vej-Skole-Politi-seminar for primært kommunale konsulenter og færdselskontaktlærere. Fokus på cykelaktiviteter på skolerne og afvikling af den lille cyklistprøve.

 • Den Nationale Cykelkonference

  Vi har holdt oplæg og workshop om børn og cykling.

 • Rådet for Sikker Trafik

  Oplæg om selvtransporterende børn fra en praksisvinkel.

Vil du vide mere?

Kontakt os for mere information eller for bestilling af aktiviteter.

Samarbejdspartnere og bidragsydere