Cykelglæde

Dansk Skolecykling gør det lettere, sjovere og sikrere at cykle – Og arbejder for at få flere til at vælge cyklen.

Dansk Skolecykling arbejder for at alle skal føle sig hjemme på cyklen, og se den som et oplagt redskab til både den daglige transport og til de større oplevelser. Samtidig mener vi at det er værd at arbejde for en styrket cykelkultur, som en del af vores nationale selvforståelse, og som en kilde til større fysisk og mental sundhed gennem hele livet. Vi mener at cyklingen kan være en nærliggende kilde til at vi bliver rørt i krop og sjæl, når vi dynamisk møder og inspireres af vore omgivelser. På cyklen er livet mere nærværende.

At vi er trygge cyklister kræver god infrastruktur, viden om regler og trafik, samt kompetencerne til at klare både cykel og færdsel. Dansk Skolecykling har især fokus på den sidste del af indsatsen, og vi ser det som vores ansvar at gøre danskerne til bedre cyklister.

  • Vi tror på at en cyklist der øver sig, giver sig selv mere overskud på cyklen.
  • Vi tror på at en cyklist med overskud, har mere overskud til at orientere sig.
  • Vi tror på at en cyklist der er opmærksom, er bedre beskyttet i trafikken.


Vore aktiviteter arbejder med fokus og progression.

I første omgang fokus på at kunne håndtere cyklen, og siden hen i større grad fokus på at kunne møde omgivelser og medtrafikanter sikkert. Det gør vi gennem træning og leg, hvor vi skaber et regelsæt og et narrativ, der giver rutine og bevidstgørelse af netop de kompetencer der skal trænes. Ved at tilpasse sværhedsgraden og variationsmulighederne, kan vi give alle deltagere mulighed for at mestre opgaverne, og for at styrke deres indlæring og motivation.
Vi bruger aktiviteter der:

  • Styrker kroppen og motorikken.
  • Fremmer evnen til at fokusere og til at koncentrere sig.
  • Stimulerer det sociale gennem fælles oplevelser.
  • Trækker smilet frem hos alle der deltager.

De seneste år har vi samarbejdet med

27

Kommuner

522

Skolelærere

316

Skoleklasser

19

Børnehaver

6900

Børn