Aktivitetstilbud for skoler

Cykel teknisk forløb – fra en time til en hel dag med cykelfokus for et eller flere alderstrin

Cykel teknisk træning og fysisk aktivitet

Det vi arbejder mest med i foreningen, er cykeltekniske forløb i skoler. Vi har det seneste 2,5 år haft disse forløb i 27 kommuner og vi arbejder mest med 0.-5. klasserne, men det kan også køres i udskolingen.

I klasseforløb gælder det, at vi fylder deres hoveder gennem kropslige oplevelser og erfaringer. Vi starter og slutter med øvelser, der gør at de også kan se hvor meget de har flyttet sig på kort tid. En af metoderne er at inkludere den lille cyklistprøve til sidst i forløbet. Faldskærmsudspring, førerhund, ringridning, rydde op på værelset, bowling, vasketøj, bingo, additionsstafet - er alt sammen cykelsjov, fysisk aktivitet og kompetencetræning på samme tid. Mange forskellige oplæg til aktiviteter i institutionerne kan lade sig gøre, men nedenstående er nogle af de klassiske.

Klassiske forløb og tilbud

  • Klasseforløb:
    E’n klasse med fokus på cykelteknisk træning. Hvis det ønskes, kan forløbet afsluttes med den lille cyklistprøve. Er det kun træningen kan dette køres over 2-3 timer, men skal cyklistprøven inkluderes bør man afse 3 timer i alt.
  • Åbne events på skolen:
    Fra e’n time til en hel dag med cykelfokus for e’t eller flere alderstrin.

Eksempler på dette

  • Frederikssund Kommune: 22, 3. klasser med afsluttende ’den lille cyklistprøve’.
  • Esbjerg Kommune: 10 klasser fra 0.-5. klasse i Coronatiden, med fokus på cykelteknisk træning, men også med et fokus på mulighederne i, at flytte undervisningen mere ud i det fri.
  • Herning Kommune: Event i forbindelse med ABC Kampagnen.
  • Assens Kommune: 4 aktivitetsdage for SFO’er i afsluttende uge af sommerferien

Vil du vide mere?

Kontakt os for mere information eller for bestilling af aktiviteter

Ring til os
Mail